Acasă

Echilibru hormonal – feminin

Echilibrul hormonal feminin

Face referinta la un intreg ansamblu fizico-psiho-energetico feminin. Nicidecum doar la o glanda sau un sistem, de pilda cel endocrin, asa cum este privit actualmente (abordare reductionista). Deoarece toate organele, glandele, sistemele si moleculele corpului sunt interconectate intre ele. Asemenea celor 4 corpuri care se intrepatrund (abordare integrativa). Cele 4 corpuri cunoscute sunt: corpul fizic, corpul eteric (viata in corp), corpul emotional (sau astral) si Sinele.

Este sustinut de cercetarile clinice faptul ca sistemul endocrin se afla in stransa legatura cu: sistemul imunitar, sistemul digestiv, reproducator, glanda pineala, glandele suprarenale.

Stiu ca e dureros de ascultat, insa hormonii ne controleaza:

  • starea psiho-emotionala,
  • metabolismul,
  • digestia,
  • nivelul energetic,
  • somnul,
  • puterea de gestionare a stresului,
  • libidoul
  • si viata sexuala.

De aceea restabilirea unui echilibru feminin, implica o abordare integrativa care sa cuprinda si restaurarea hormonala a femeii.

Instrumentele femeii

Iar pentru asta sfanta noastra mama, mama Pamant, ne-a asezat in causul inimii, instrumentele necesare pentru o viata in sanatate si armonie. Iar atunci cand ne pierdem cararea, experimentand diverse dezechilibre in viata noastra, pandantivul din dreptul inimii, ticaie amintindu-ne de aceste instrumente esentiale.

Acestea sunt: hrana ca medicament pentru trup si suflet si remediile naturiste prin darul de nepretuit al plantelor de leac si produselor apicole. Acestea sunt cele mai „modo grosso” instrumente pe care orice femeie le are la dispozitie. Apoi se adauga cele mai subtile din cadrul psihoterapiilor sau a unor terapii alternative ce prelucreaza de la nivel subtil cauzele afectiunilor femeii.

Este necesar doar să deschidem ochii si să primim!

Este fascinant de observat atunci cand ne luam drept material de lucru cum emotiile si starea noastra emotionala (mai ales pe fazele ciclului) este influentata direct de hrana pe care o ingeram si remediile de sprijin pe care le folosim. Este imputernicitor sa vezi cum o hrana adecvata pe structura ta de femeie iti ofera claritate mentala, emotionala, energie in corp, creativitate, empatie, conexiune si deschidere.

Contextul femeilor

Voi intra in detaliu in cadrul primului Atelier fito-nutritional – Echilibru Hormonal– despre baza unei hrane care sa sustina echilibrul hormonal de-a lungului intregului ciclu lunar feminin.
Dacă te înscrii ASTĂZI 22 IANUARIE beneficiezi de o REDUCERE de aproape 50%, taxa fiind de doar 100 ron. În special pentru femeile-mame. Și dacă acestea își doresc ca pruncii să le fie aproape, îi primim cu toată inima! AICI DETALII.

Hrana actuala  oricat de curata sau procesata cat mai simplist, din pacate, este saraca in micronutrientii esentiali. Și asta datorita pantei descendente pe care am pornit de la revolutia industriala incoace. Am suportat cu greu aceasta concluzie la care am ajuns dupa aproape o decada de experimentari nutritionale, ancorata fiind in credinta ca hrana ADECVATA este suficientă vindecarii de deficiente, dezechilibre și afectiuni.

Însă, este MUSAI sa ne sprijinim vindecarea, transformarea si echilibrarea cu ajutorul plantelor de leac sub diverse forme (infuzii, decocturi, tincturi, pudre, unguente etc.) si nu doar in cazurile acute, de urgenta, ci in insasi stilul nostru de viata.

Plantele să ne fie prieteni de călătorie.

De aceea îmi doresc din inimă în cadrul atelierelor ce le creez să aduc cât mai multă împuternicire, recunoaștere și cunoaștere prin practică asupra plantelor de leac pentru femei.
Răspund acum pe final acelor femei care datorită zonei geografice diferită își doresc mult să facilitez și contexte online de practică: din păcate, încă nu am găsit acea formă online care să mă mulțumească. În mediul online nu vei beneficia de: sprijin palpabil, conținere energetică și emoțională, de spațiu sacru de femei, de ascultare profundă. Iar acestea pentru mine reprezintă fundația pe care îmi așez munca.

 

Succes la a chema inspre voi oamenii dar și instrumentele potrivite voua!

 

Cu drag pentru femei,

Irina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *